Boardgamiac

The mind, een verrassend leuk kaartspel

June 12, 2018 | 1 minuutjes leestijd

Vandaag was ik op bezoek bij The Playground, het √ľbersympathieke spelkoffiehuis in station Antwerpen, voor een meeting waar jullie binnen enkele dagen meer over zullen horen. Bij zo een meeting over spellekes hoort natuurlijk ook het spelen van een spelleke en dat was vandaag The mind van White Goblin Games.

Nog niet van The Playground gehoord? Lees dan zeker mijn blog over The Playground

Normaliter ben ik niet zo een supergrote fan van kaartspelletjes maar ik speel ze wel én ik ben echt blij dat ik deze heb kunnen spelen.

The mind is 1 grote mindfuck, echt wel!

Wat zit er in de doos?

In de doos zit niet veel, 120 speelkaarten en de spelregels. Simpel te leren maar niet zo simpel om te winnen gegarandeerd! De speel kaarten zijn onderverdeeld in 3 soorten:

  • De cijferkaarten alias de gewone speelkaarten
  • De levenskaarten
  • De sterrenkaarten

The mind
Levelkaarten
The mind
Cijferkaarten
The mind
Levens- en sterkaarten

Wat is de bedoeling?

De bedoeling van het spel is dat je als team gaat proberen de gekregen cijferkaarten op volgorde uit te spelen. De kaarten moeten van laag naar hoog worden uitgespeeld, maakt de groep een fout dan moeten ze een levenskaart inleveren. Als de groep beslist om een ster uit te spelen mag elke speler zijn laagste kaart gedekt afleggen. Natuurlijk moet dit allemaal gebeuren zonder communiceren tussen de spelers.

Op die manier krijg je een heel speciale sfeer die er voor zorgt dat je echt stalen zenuwen moet hebben want je wil natuurlijk niet dat je levens op zijn voor je alle rondes hebt gespeeld. Het spel mag niet winnen!