Boardgamiac

Spellenfestival 2018

September 30, 2018 | 3 minuutjes leestijd

Net zoals vorig jaar gingen we vandaag naar de 2018 editie van Spellenfestival in Genk. Als je benieuwd bent naar mijn relaas van de vorige editie dan moet je zeker mijn blog lezen over Spellenfestival 2017.

We stonden een tiental minuten vooraleer de deuren opengingen klaar om als eerste mee binnen te kunnen, hierdoor kwamen we ook in aanmerking voor een leuke goodybag en let’s face it, wie houdt er niet van goodies???

Spellenfestival was iets anders ingericht als vorig jaar en ik had zelf de indruk dat er meer te doen was maar ik kan fout zijn. Er was in ieder geval voor elk wat wils. Verschillende uitgevers, winkels, spellenclubs en prototypes waren aanwezig. Voor de lucky bastards was er een tombola waar iedereen lootjes voor kon aanschaffen. Het leuke aan deze tombola was dat er verschillende trekkingen waren doorheen de dag. Zo was je niet verplicht om te blijven tot het einde van de beurs.

Wat deed ik op Spellenfestival?

Itchy monkey

Dit jaar was er veel volk waardoor we maar een paar spelletjes hebben gespeeld. We zijn begonnen met Itchy monkey, het nieuwste spelletje van Black box adventures. Itchy monkey is een leuk spelletje waarbij je gaat proberen om als eerste verschillende kolonies van luizen te maken. Afhankelijk van welke aapjes je kiest zijn het er meer of minder. In de loop van deze week ging de uiteindelijke versie van het spel aankomen dus in de komende weken zal het wel in verschillende winkels te vinden zijn.

Itchy monkey Itchy monkey

Reef

Reef is een spel dat we tegenkwamen op de stand van Asmodee, in dit spel is het de bedoeling dat de spelers een zo mooi mogelijk koraalrif bouwen en zo met de meeste punten aan de haal gaan om het spelletje te winnen. Het is een ideaal spel om te spelen met kinderen maar als “volwassene” had ik er ook wel plezier in. Ik was verrast door de vreselijke keuzes die je soms moet maken. Bedankt Stijn van het demoteam voor de uitleg ;)

Reef

Adventure in Never Neverland

Hier was ik zoals elke keer zeer benieuwd naar aangezien ik het spelletje al geruime tijd op de voet volg. Ben je daar niet van op de hoogte of wil je de evolutie van het spel nog eens overlezen? Lees dan onderstaande blogs!

Bovenstaande blogs geven je een goed beeld van wat er tot nu toe allemaal is veranderd in dit toch wel originele spel en ook waar Vicky naartoe wil met haar spel. Dat is belangrijk zeker nu ze een overeenkomst heeft om Adventures in Never Neverland uit te laten geven, en dat door niemand minder dan de jongens van Black Box Adventures waar ik het eerder in deze blog over had. Het nieuws is inmiddels officiëel gemaakt via Facebook.

Aangezien er enorm veel veranderingen hebben plaatsgevonden hebben we nog eens aangeschoven voor een klein avontuur in het land van Peter & Wendy. De vele aanpassingen ga ik hier niet bespreken maar waarschijnlijk doe ik nog wel eens een interviewtje met Vicky zodat alles in detail kan bekeken worden.

Adventures in Never Neverland

Contacten leggen

Het was ook alweer een dag vol toffe babbels met gelijkgezinden en collega-bloggers. Het is altijd leuk om het te kunnen hebben over wat we graag doen en info uit te wisselen. Ik heb ook van de gelegenheid gebruik gemaakt om de eerste stenen te leggen voor demo te gaan doen op dit soort beurzen. Dat lijkt me wel leuk om te doen!

Voor mij is het in ieder geval een interessante beurs geweest en ik ga volgend jaar zeker terug! Bedankt Genk, CU next time!