Boardgamiac

Spellenfestival 2017

October 02, 2017 | 1 minuutjes leestijd

Afgelopen zondag trok ik met de kinderen naar alweer een spellenhappening want ja, dat vinden we supertof! Deze keer gingen we voor de eerste keer naar Spellenfestival in Genk, het beloofde een leuke dag te worden en al onze verwachtingen werden ingelost, sommigen zelfs overschreden!

Aangezien het onze eerste keer was op Spellenfestival wisten we niet goed wat we ervan mochten verwachten, daarom hadden we gedacht aan iets soortgelijks zoals de andere spellenbeurzen die we al hadden gedaan maar dat was verkeerd. Het was tijd om naar binnen te gaan!

Spellenfestival 2017

Spellenfestival was anders, het was grootser, een grote zaal met alles erop en eraan, al mag er volgend jaar wel WiFi voorzien worden. Er waren erg veel uitgevers aanwezig met hun laatste spellen erbij. Er waren natuurlijk al een hoop bekenden aanwezig maar toch ook een paar nieuwe voor ons.

Spellenfestival 2017

Je merkt direct dat Spellenfestival graag een grote speler wil worden tussen de Belgische spellenbeurzen. Er was gedurende de hele dag een kleine 1000 personen langsgekomen dus mogen ze wel van een succes spreken, er is een goede marketinginspanning gedaan en dat heeft duidelijk zijn vruchten afgeworpen.

We hebben onze dag zeker goed kunnen vullen met verschillende spellen te spelen. We speelden de volgende spellen:

Spellenfestival 2017 Spellenfestival 2017 Spellenfestival 2017

Daarnaast hebben we onze tijd gevuld met af en toe eens te genieten van een lekker drankje, een babbeltje of de hongerige magen spijzen.

Conclusie

Voor mij persoonlijk was alles goed geregeld, het enige wat ik eventueel nog anders zou willen zien is dat er WiFi voorzien is voor de bezoekers en de catering zou iets goedkoper mogen.

Ik vond het echt een topfestival en ik kom zeker volgend jaar terug! Het was een plezier om aanwezig te zijn.